Is vrijwilligerswerk bij El Manguaré iets voor jou?

volunteer Iquitos vrijwilligerswerkNiet iedereen is geschikt om ons te komen helpen. Uit ervaring weten we dat alle vrijwilligers het echt een culture shock vinden wanneer ze hier in Iquitos aankomen: de (klamme) warmte, de armoede, het totáal andere leven dan in Nederland.

  • Maar sta je stevig in je schoenen, ben je zelfstandig en ondernemend, sociaal en dol op kinderen dan ben je van harte welkom!
  • Ben je 4 maanden beschikbaar? Uit ervaring weten we dat het even duurt voordat je aan deze nieuwe omgeving gewend. Bovendien is het zonde als je net een band met de kinderen hebt opgebouwd en je vertrekt na korte tijd alweer. Daarom is een periode van 3 maanden minimaal, en 4 maanden optimaal.

weekendtrip volunteer Iquitos

  • Je werkt 4 tot 6 uur per dag op maandag t/m vrijdag. De rest van de uren en de weekenden ben je vrij om leuke dingen te doen met de andere vrijwilligers.
  • Het is wel noodzakelijk om basiskennis van het Spaans te hebben. Begin ruim van te voren aan een cursus, of doe de talencursus hier in Peru vóór je naar Iquitos komt.
  • Je bent bereid om, voordat je aankomt, geld in te zamelen voor onze projecten. Ook na je werkervaring in Iquitos vragen we je om ons te helpen met fondsenwerving. Want wie kan beter uitleggen welk verschil wij maken dan degenen die zelf die blije dankbare kinderen ervaren hebben?  el manguare preschool
  • De kosten van reis en verblijf zijn voor jou en helaas kunnen we je niet betalen voor je werk omdat al onze inkomsten direct aan de projecten besteed worden.
  • El Manguaré vraagt geen kostenvergoeding voor de werkervaringsplaats en kan je helpen met beschermd logies tegen relatief lage kosten.
  • Zorg dat je goed verzekerd bent voor aankomst. Check of je werelddekking hebt op je reis- en ziektekostenverzekering.

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Als vrijwilliger aan de slag bij El Manguaré?

Dat is echt de moeite waard! Dat vonden ook de vrijwilligers die jou voorgingen. Check de verhalen van andere vrijwilligers maar!

Sneak preview van wat je te wachten staat als vrijwilliger?