Wat kun je van ons verwachten?

Vanzelfsprekend ontvangen we je met open armen. We halen je op van het vliegveld van Iquitos en zullen je voorstellen aan het Team van medewerkers, stagiairs en de andere vrijwilligers. De dagen daarna maken we je wegwijs in Iquitos en de wijk waar we de projecten uitvoeren.

Huisvesting

  • Je kunt wonen bij (het gezin van) een van de oprichtsters, Yolanthe van de Graaff. Zij heeft de hele bovenste verdieping van haar huis vrijgemaakt voor vrijwilligers en stagiairs. Er zijn drie kamers, twee badkamers en een (deels) overdekt dakterras met een keukenblok. De badkamers en het dakterras met kookgelegenheid deel je met andere vrijwilligers of stagiairs.
  • Je kunt hier dus op zelfstandige basis wonen en je eigen maaltje koken.
  • De huur bedraagt € 180,- per maand.
  • Als je liever ergens anders woont, zetten we ons netwerk in om je te helpen.

huisvesting in Iquitos vrijwilligersBegeleiding

  • Je maakt rustig kennis met de projecten en wordt begeleid wanneer je aan het werk gaat. Je kunt zelf kiezen bij welke project(en) je wilt helpen.
  • Wij staan open voor initiatieven. Doel is om de kinderen op een leuke en speelse manier te laten groeien, zowel bij het leren als in hun zelfvertrouwen. Daar zijn allerlei methodes voor maar als jij iets nieuws bedenkt, vinden wij dat prima. Ook bij het project ‘Geboortebewijzen’ kun je volop initiatieven nemen.
  • Opvang en zorg door Yolanthe wanneer de verschillen tussen beide culturen je ‘bespringen’. Ook bij andersoortige problemen weet zij de weg en helpt je.

vrijwilligerswerk El Manguare Reken er verder op…

…dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben in een avontuurlijk land, ver weg van Nederland. Je gaat een hele andere cultuur ervaren die kenmerkend is voor het afgelegen Iquitos, waar tijd bijvoorbeeld een hele andere rol speelt dan in Nederland.

…dat je een persoonlijke groei zal doormaken doordat je de kracht, onbevangenheid en nieuwsgierigheid van de kinderen van Iquitos gaat ervaren.

…dat je vele gedenkwaardige ontmoetingen met kinderen gaat hebben die jou in hun hart sluiten. Je gaat ze zien groeien door de aandacht die je hen geeft.

weekendtrip Amazone volunteers

Als vrijwilliger aan de slag bij El Manguaré?

Dat is echt de moeite waard! Dat vonden ook de vrijwilligers die jou voorgingen. Check de verhalen van andere vrijwilligers maar!
Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem gerust contact op met onze vrijwilligerscoördinator Marie Yvonne van Waesberghe (06 51 55 93 20).

Sneak preview van wat je te wachten staat als vrijwilliger?