Stage voorbereidingen

Past deze stage in Iquitos bij jou? Wij hopen van wel. Maar loop het lijstje hieronder nog even langs zodat je voorbereid kunt zijn.

Want niet iedereen is geschikt om in deze afgelegen grote stad in de jungle stage te komen lopen. Uit ervaring weten we dat alle stagiair(e)s het echt een culture shock vinden wanneer ze hier in Iquitos aankomen: de klamme warmte, de armoede, het totáal andere leven dan in Nederland.

Ben jij geschikt voor een stage in Iquitos, Peru?

  • Sta je stevig in je schoenen, ben je zelfstandig en ondernemend, toon je initiatieven, ben je sociaal en dol op kinderen? Dan ben je geknipt voor deze buitenlandstage en dus van harte welkom!
  • Je werkt 4 tot 6 uur per dag, maandag t/m vrijdag. De rest van de uren en de weekenden ben je vrij om een jungle tocht te maken, te raften op de Amazone rivier of de stad verder te verkennen. Wat je maar wilt.
  • Het is wel noodzakelijk om basiskennis van het Spaans te hebben zodat je direct contact kunt maken met de kinderen en de leerkrachten van het Team El Manguaré. Begin ruim van te voren aan een cursus, of doe die hier in Peru vóór je naar Iquitos komt. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
  • Je bent bereid om, voordat je aankomt, geld in te zamelen voor onze projecten.
  • De kosten van reis en verblijf zijn voor jou en helaas bieden wij geen stagevergoeding, omdat al onze inkomsten direct naar de projecten gaat.
  • Zorg dat je de nodige verzekeringen hebt afgesloten, zoals een reisverzekering met werelddekking.

Meer informatie over stages bij El Manguaré

Hoe zit het met huisvesting en begeleiding? 
Welke stageopdrachten zijn er mogelijk?
Lees ook de reviews van eerdere stagiairs.

onderwijsproject stage peru

Contact

Wil je meer informatie? Heb je interesse in een stage bij onze onderwijs- en maatschappelijke projecten in Peru? Neem dan even contact op met onze stagecoördinator Marie Yvonne van Waesberghe.
Email: stage@elmanguare.nl
Bellen/appen: 06 51 55 93 20

Tips en ervaringen uitwisselen via Facebook group

Heb je vragen over je verblijf of voorbereidingen? Laat je toevoegen aan de Facebookgroep van Vrijwilligers & Stagiairs en krijg alle tips en hulp die je nodig hebt.