Help je helpen?

De kinderen van Iquitos hebben jouw hulp hard nodig. Want de middelen om jonge kinderen naar school te laten gaan, zijn schaars. El Manguaré ontvangt geen overheidssubsidies en is dan ook volledig aangewezen op bijdragen van mensen en fondsen om haar onderwijs- en sociale projecten uit te kunnen voeren voor de jonge kinderen van Iquitos. Help je ons helpen?

Wat kun je doen voor de kinderen van Iquitos?

10euro

Voor 10 euro per maand…

–> kan een kind een jaar lang naar school! Met voedzame lunch.
Want 5 tot 8-jarigen hebben recht op goed onderwijs. 

geboortebewijs uitgifte iquitos–> help je 12 kinderen aan hun broodnodige geboortebewijs
El Manguaré helpt ouders om voor hun kinderen een geboortebewijs aan te vragen zodat kinderen toegang tot school, bijvoeding en gezondheidszorg krijgen.

HOOFDFOTO-AANBIEDING-25-EURO-300x284

Voor 25 euro per maand…

–> geef je een kind met achterstand een kickstart op onze VBO school. Dit voorbereidende onderwijs is speciaal opgezet omdat er veel kinderen zijn met een grote leerachterstand of leerproblemen. In de VBO school worden zij klaargestoomd voor groep 3 van het staatsonderwijs. Maar dat is niet alles. De leerlingen van El Manguaré (veelal uit arme probleemgezinnen) ontvangen ook bijvoeding, medische verzorging en een gratis medische verzekering.

Elke euro die je geeft, wordt besteed aan de onderwijsdoelstellingen en komt dus direct ten goede aan de kinderen van Iquitos. 

Laat je hart spreken en de bank het werk doen met een opdracht voor (periodieke) betaling. Vermeld bij de omschrijving jouw e-mailadres, dan houden we je op de hoogte via de nieuwsbrief (ca. 2 keer per jaar).

Aftrekbaarheid vanwege onze ANBI status

El Manguaré is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit heeft als groot voordeel dat jouw schenking opgevoerd mag worden als aftrekpost bij de aangifte inkomstenbelasting.

De Stichting betaalt zelf geen vennootschapsbelasting over de ontvangen schenking en hoeft ook geen schenkingsrechten af te dragen wanneer we het geld besteden in Peru. Dat komt omdat El Manguaré in Peru dezelfde vrijstelling heeft.
Zo zorgen we dat het jouw schenking maximaal ingezet kan worden om het leven van kinderen te verbeteren in Iquitos.

Eenmalige en periodieke schenking

Klik op de Doneer-button of maak je donatie over naar:

doneer

Stichting El Manguaré
Rekeningnummer NL26RABO0132811405
(BIC: RABONL2U)
Rabobank te Amsterdam.

Tientjes-vriendje

Word jij ook “Tientjes-vriendje”? Agendeer eenvoudig en kosteloos een maandelijkse schenking van bijvoorbeeld € 10 via internetbankieren. Daarvan kunnen wij een kind een jaar lang naar school laten gaan, inclusief lunch.

Via internetbankieren kun je met één vinkje aangeven dat je elke maand automatisch een klein bedrag wilt doneren. Daar zijn wij heel blij mee en helpt ons ontzettend in de uitvoering van ons werk.

Periodieke Gift: drempelloos aftrekbaar

Doneren met volledige ruggensteun van de fiscus? Dat kan. Overweeg dan een Periodieke Gift overeenkomst. Deze vorm van schenking heeft het voordeel dat hij altijd een aftrekpost is voor de aangifte voor inkomstenbelasting, dus zonder dat je eerst een drempel hoeft te passeren. De fiscus betaalt dus dat gedeelte wat je aan belasting zou moeten betalen over de top van je inkomen (tot 52%).
Voor aftrekbaarheid stelt de fiscus de eis dat je vijf jaar lang een vast bedrag per jaar schenkt aan Stichting El Manguaré. De gift wordt daartoe vastgelegd in een onderlinge overeenkomst. Lees het gerust even na op de site van de belastingdienst.

Hoe zet je een fiscaal aftrekbare Periodieke Gift op?

  1. Download de Fiscaal aftrekbare periodieke gift. PDF download Lijfrente overeenkomst El Manguare Vul het formulier in. De overeenkomst is al door ons ondertekend maar nog niet gedateerd. Vul svp bij onze ondertekening de datum in.
  2. Vraag je persoonlijke transactienummer bij ons op via een mailtje naar onze penningmeester Nicole Salemink en vul het nummer in op het formulier.
  3. E-mail Nicole vervolgens een scan van het document + een scan van het paspoort van de donateur(s).

Vragen? Neem gerust contact met op met Nicole via donaties@elmanguare.nl

Muchas gracias namens de kinderen van Iquitos, Yolanthe en het onderwijsteam!