Helpt u helpen?

De kinderen van Iquitos hebben uw hulp hard nodig. Want de middelen om jonge kinderen naar school te laten gaan, zijn schaars. El Manguaré ontvangt geen overheidssubsidies en is dan ook volledig aangewezen op bijdragen van mensen en fondsen om haar onderwijs en sociale projecten uit te kunnen voeren voor de jonge kinderen van Iquitos. Helpt u ons helpen?

Wat kunt u doen voor de kinderen van Iquitos?

10euro

Voor 10 euro per maand…

 

–> kan een kind een jaar lang naar school!
Want 5 tot 8-jarigen hebben recht op goed onderwijs. 

geboortebewijs uitgifte iquitos–> help je 12 kinderen aan hun broodnodige geboortebewijs
El Manguaré helpt ouders om voor hun kinderen een geboortebewijs aan te vragen zodat kinderen toegang tot school, bijvoeding en gezondheidszorg krijgen.

 

HOOFDFOTO-AANBIEDING-25-EURO-300x284

 

Voor 25 euro per maand…

–> geef je een kind met achterstand een kickstart op onze VBO school. Dit voorbereidende onderwijs is speciaal opgezet omdat er veel kinderen zijn met een grote leerachterstand of leerproblemen. In de VBO school worden zij klaargestoomd voor groep 3 van het staatsonderwijs. Maar dat is niet alles. De leerlingen van El Manguaré (veelal uit arme probleemgezinnen) ontvangen ook bijvoeding, medische verzorging en een gratis medische verzekering.

Elke euro die u geeft, wordt besteed aan de onderwijsdoelstellingen en komt dus direct ten goede aan de kinderen van Iquitos. 

Laat uw hart spreken en uw bank het werk doen met een opdracht voor (periodieke) betaling. Vermeld bij de omschrijving uw e-mailadres, dan houden we u op de hoogte via de nieuwsbrief (ca. 3 keer per jaar).

Aftrekbaarheid vanwege onze ANBI status

El Manguaré is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit heeft als groot voordeel dat uw schenking opgevoerd mag worden als aftrekpost bij uw aangifte inkomstenbelasting.

De Stichting betaalt zelf geen vennootschapsbelasting over de ontvangen schenking en hoeft ook geen schenkingsrechten af te dragen wanneer we het geld besteden in Peru. Dat komt omdat El Manguaré in Peru dezelfde vrijstelling heeft.
Zo zorgen we dat het uw schenking maximaal ingezet kan worden om het leven van kinderen te verbeteren in Iquitos.

Eenmalige en periodieke schenking

Uw schenking ontvangen we heel graag op:

Stichting El Manguaré
Rekeningnummer NL26RABO0132811405
(BIC: RABONL2U)
Rabobank te Amsterdam.

Wordt u ook “Tientjes-vriendje”? Agendeer eenvoudig en kosteloos een maandelijkse schenking van € 10 via internetbankieren. Daarvan kunnen wij een kind een jaar lang naar school laten gaan, inclusief lunch.

Via uw bank kunt u met één vinkje aangeven dat u maandelijks een klein bedrag wilt doneren.

Lijfrente schenking: drempelloos aftrekbaar

Wilt u doneren met volledige ruggensteun van de fiscus? Dan is een lijfrente schenking het overwegen waard. Deze vorm van schenking heeft het voordeel dat hij altijd een aftrekpost is voor de aangifte voor inkomstenbelasting, dus zonder dat u een drempel hoeft te passeren. De fiscus betaalt dus dat gedeelte wat u aan belasting zou moeten betalen over de top van uw inkomen (tot 52%).
Voor aftrekbaarheid stelt de fiscus de eis dat u vijf jaar lang een vast bedrag per jaar schenkt aan Stichting El Manguaré.
De schenking wordt vastgelegd in een onderlinge overeenkomst, die u hieronder kunt downloaden en verder invullen.
De akte is al door ons ondertekend. U moet nog wel uw persoonlijke transactienummer bij ons opvragen (zie telefoonnummer hieronder) en voor ons de datum van ondertekening invullen. Vervolgens verzoeken we u een kopie van het document samen met een kopie van het paspoort van de donateur(s) op te sturen naar onderstaand adres. Dit mag, na scannen, digitaal of per post.

M. van de Graaff
Kievitlaan 3
2261 ER Leidschendam
tel. 070 – 3278548

Lijfrente onderlinge overeenkomst