Wat kun je doen bij El Manguaré?

Wil jij meehelpen om de situatie voor de allerarmste kinderen van Iquitos te verbeteren?

We hebben 3 projecten waar je ons kunt ondersteunen. Je kunt:

1. Helpen op het VBO-schooltje van El Manguaré

leuke stage in PeruEl Manguaré heeft ook een eigen schooltje voor voorbereidend basisonderwijs. Hier zitten 60 kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Deze kinderen zitten hier, omdat ze nog niet klaar zijn om naar groep 3 te gaan. Wij proberen op een speelse en positieve manier hun basiskennis (kleuren, nummers, klinkers, vormen, letters) omhoog te krijgen. Twee keer per week is er een dans- en zangprogramma. Je werkt hier vooral als onderwijsassistent. Je ondersteunt de juf in haar werkzaamheden en kunt kinderen eruit halen die net wat meer hulp/aandacht nodig hebben. Verder is er alle ruimte om activiteiten voor deze kinderen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld aan sport- en spelochtenden, dramalessen, knutsellessen, etc.

2. Helpen op een staatsschool

onderwijsassistent in PeruDe onderwijsexpertise van El Manguaré wordt ook ingezet op een basisschool in de wijk zodat het reguliere onderwijs van betere kwaliteit wordt. In het begin kijk je vooral mee met onze lerarentrainers. Na een paar weken ga je bijles (remedial teaching) geven: je werkt met (groepjes) kinderen die het onderwijsniveau niet kunnen bijbenen. En door deze kinderen met leuke en duidelijke taken te helpen, geef je hen aandacht en een beetje zelfvertrouwen. Je ziet ze echt groeien in de periode dat je er bent. Dat geeft enorm veel voldoening!

3. Helpen bij het project ‘Ik besta en ga naar school!’

sociaal werk geboortepapieren vrijwilligerswerkHet doel van dit project is om de kinderen van de wijk Bélen aan een geboortebewijs te helpen. Zonder geboortebewijs mogen ze namelijk niet naar school. Als maatschappelijk assistent loop je vooral mee met onze sociaal werkster, Nuria. Je helpt mee met het promoten van dit project, overtuigt ouders van het nut van een geboortebewijs, bezoekt scholen en organiseert samen met de sociaal werkster bijeenkomsten om e.e.a. te regelen. Je zoekt met ouders naar oplossingen als het geboortebewijs nog niet geregeld is terwijl hun kind wel naar school wil. Kortom, op je oplossingsgerichtheid wordt een groot beroep gedaan.

Wil je werken als vrijwilliger of stagiair?

Bekijk deze door vrijwilligers gemaakte film:

Benieuwd naar de ervaringen van de vrijwilligers die jou voorgingen? Lees de leuke reisverslagen van de stagiairs van El Manguaré.
Zoek je een stageplaats voor je opleiding? Er zijn volop mogelijkheden. Lees verder over stages bij El Manguaré.volunteer Peru