Onze leerkrachten aan het woord

Wat beweegt onze leerkrachten (juffen)? Hoe ervaren zij hun werk? Wat maakt hen trots? Graag laten we enkele van onze leerkrachten aan het woord.

leerkracht Blanca Leveau Laulate

Hallo, mijn naam is Blanca Noemi Leveaú Laulate. Ik ben 32 en geboren en getogen in Iquitos. Ik werk sinds 2011 bij El Manguaré. Ik hou van lesgeven … en zeker aan kinderen. Ik voel me erg goed binnen El Manguaré, het team is mijn tweede familie.

Manguaré opent haar deuren voor kinderen van 5-7 jaar uit families die het economisch erg zwaar hebben en daarom hun kinderen niet naar een (kleuter)school kunnen sturen. Als onderwijzeres ben ik verantwoordelijk voor de leerlingen van één van de klaslokalen van onze school. Maar meer dan onderwijzeres voel ik me als een tweede moeder voor deze kinderen, omdat ik met veel liefde en geduld onderwijs geef. Elk van mijn leerlingen leeft buiten mijn leslokaal in een andere realiteit, en vaak is dit een trieste en harde realiteit met veel armoede en geweld en onbegrip voor kinderen. Vandaar dat het niet alleen mijn taak is om lesstof aan te bieden, maar ook liefde en begrip aan mijn leerlingen te geven. Op deze manier draag ik bij aan een positieve emotionele ontwikkeling van mijn leerlingetjes.

Manguaré, als organisatie, heeft een zeer belangrijke rol binnen Iquitos. Daarom ben ik trots dat ik deel van het team Manguaré ben. Ik hoop dat de ONG El Manguaré telkens groter groeit.

Gracias, Blanca

 

leerkracht Lizbeth Del Carmen Sello Sangama

Hoi, ik ben Lizbeth del Carmen Tello Sangama. Ik ben 34 en moeder van twee schatten van dochters. Daarnaast ben ik sinds 8 jaar onderwijzeres op de school van Manguaré. Ik help kinderen met cognitieve en sociaal-emotionele achterstand.

Ik voel me trots dat ik deel ben van en werk voor El Manguaré, omdat we onze werk als team met veel liefde en motivatie uitvoeren, we een zeer positieve en creatieve kijk op ons werk hebben en zo onze doelstellingen bereiken.

El Manguaré helpt en geeft mogelijkheden aan kinderen, zodat ze kunnen leren en groeien, zodat ze een kans op een betere toekomst hebben, met normen en waarden die onze maatschappij wel wat meer kan gebruiken. We vechten tegen analfabetisme en voor de erkenning van de rechten van het kind. En we stimuleren de leerlingen op allerlei vlakken. Het gaat niet alleen om de cognitieve lessen, maar ook om hun sociaal emotionele en creatieve ontwikkeling.

Mijn taak maakt me rijk. Ik mag elke dag de emoties van mijn leerlingen meemaken. Hun blijheid, hun verdriet. En daarnaast zie ik ze dag na dag groeien en ontwikkelen.

Heel veel dank aan alle lieve mensen uit Holland die onze kinderen helpen en ze de kans geven om naar school te gaan, om te studeren, om te groeien en om elke dag enkele uren van onze gezellige en zorgvrije lessen te kunnen genieten.

Gracias, Lizbeth

Check welke professionals ook in het Team El Manguaré zitten. Of lees de levendige nieuwsbrieven die vanuit Iquitos komen. Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers?

Meer weten? Neem contact met ons op.