Veroniek rent Egmond voor El Manguaré

VeroniekHet is met knikkende knieën dat ik aankondig dat ik ‘nu-dan-toch-echt-eindelijk’ een halve marathon ga lopen als Sponsoractie voor El Manguaré. Ja, ik heb inderdaad al wat kilometertjes gemaakt de afgelopen jaren, maar 21 km vond ik tot nog toe wel een groot dingetje. Maar de halve marathon móet van mijn bucketlist.

Nu heb ik er eentje uitgekozen, die me wel gezellig leek:

Sponsoractie voor El Manguaré

De Egmond Halve Marathon 2017. Sfeertje hè?

Heel wat anders dan de grootstedelijke hoempapa-loopjes waar ik eerder wel eens mijn kuiten liet zien. ‘Dit is echt andere koek’, hoor ik van veel hardlopers. Een strijd tegen de elementen. Zo is het dit jaar hoogwater vlak voor de start. Dus er is slechts een smalle strook strand waar alle 18.000 lopers pakweg 7 km door het mulle zand moeten ploegen. En daarna nog 14 km duinpret. Deze trailer windt er ook geen doekjes om, het wordt loodzwaar.

Dus… dit is een échte uitdaging voor me. Maar het is een feit: ik ga op 8 januari deze Egmond Halve Marathon uitlopen. Voor stichting El Manguaré.

 

Wat doet Stichting El Manguaré?

Yolanthe van de GraaffWant mijn goede vriendin Yolanthe van de Graaff runt al sinds 2009 een heel succesvol sociaal onderwijsproject in Iquitos. In deze Peruaanse stad midden in de jungle komen honderden 3- tot 8-jarige kinderen in aanraking met de ‘magic’ van Yolanthe, haar lokale medewerkers en Nederlandse stagiairs en vrijwilligers. Eerder was Yolanthe directeur van een kindertehuis. Maar dat bleek niet de beste oplossing om armoede en analfabetisme te bestrijden. In goed onderwijs zit de sleutel. En dus werd in 2009 El Manguaré opgericht.

voorbereidend onderwijs el manguare preschoolKinderen die allang op school hadden moeten zitten, spijkert El Manguaré in haar eigen schooltje bij totdat ze kunnen instromen in het reguliere onderwijs. Tegelijkertijd tilt het team het onderwijsniveau van staatsscholen in het reguliere onderwijs geleidelijk maar onomkeerbaar naar een hoger niveau.
Kortom: El Manguaré is een kleinschalig goed doel, maar pakt de problematiek professioneel en constructief aan. Echt knap vind ik dat.

En daarom wil ik je vragen om mijn actie te sponsoren. Dat stimuleert mij om deze loodzware Halve van Egmond ook echt uit te lopen en het helpt honderden Peruaanse kinderen om aan de armoedeval te ontsnappen via goed onderwijs. Help je mee?

Sponsor mij voor El Manguaré

Klik op een van de onderstaande links en je bent echt binnen een 30 seconden klaar via de Tikkie betaalmethode. Probeer het maar eens:
(betaallinks zijn niet langer geldig)

10 euro voor el manguaré15 euro voor El Manguare35 euro voor El Manguaré50 euro voor el manguare100

 

Staat jouw bedrag er niet bij? Kopieer dan dit rekeningnummer NL26RABO0132811405 en maak jouw donatie over t.a.v. Stichting El Manguaré.

Heel hartelijk dank!

Veroniek / Piek
kinderen el manguare iquitos